Paprika

A zöld paprika történelme egészen Közép- és Dél-Amerikáig nyúlik vissza, ahol évezredekkel ezelőtt, az őslakosok termesztették. Később, a cserekereskedelem során a spanyol felfedezők révén jutott el Európába. A szakácsok előszeretettel használják színes kiegészítőként salátákban, szendvicsekben és zöldségtálakban. Emellett világszerte gyakori összetevője a főtt ételeknek is, de előfordul a keleti konyha wokos ételeiben, a Közép- és Dél-Amerikában honos fajitákban és az európai konyha számos fogásában is, egyedi ízével és vibráló színeivel gazdagítja az ételeket.

TV paprika

A TV paprikát nemcsak a konyhai felhasználásának sokoldalúsága, hanem táplálkozási előnyei miatt is sokan kedvelik. A fehér paprikák gazdagok C-vitaminban és antioxidánsokban. A bennük lévő vitaminok és tápanyagok támogatják az immunrendszert és a kollagén termelődést. Gazdagok A-vitaminban, ami segíthet az egészséges látás és az egészséges bőr megőrzésében. Alacsony kalória- és magas rosttartalmuk kiváló választássá teszi őket a mindennapi egészségmegőrzés szempontjából.

  • Cukortartalom:

  • Súly: 100-140gr

  • Méret: 8-14cm

  • Csomagolás: Hálózva, Fóliázva, Dobozban

  • Kiszerelések: 1 kg, 5kg, 10kg

PCR paprika

Az enyhén csípős ízük miatt mintegy átmenetet képeznek az erős és az édes társaik közt. Megtalálhatóak bennük a fontos vitaminok, tápanyagok. Ideális alkotóelemei lehetnek szendvicseknek, salátáknak, de nagyobb méretük és vastagabb húsuk miatt grillezéshez és töltéshez is kiválóak. Alacsony kapszaicin tartalmuk miatt képesek izgalmassá tenni az ételeket a túlzott csípősség veszélye nélkül.

  • Csípősség:

  • Súly: 100-140gr

  • Méret: 8-14cm

  • Csomagolás: Hálózva, Fóliázva, Dobozban

  • Kiszerelések: 300g, 500g, 5kg, 10kg 

Hegyes erős paprika

A hegyes erős paprikák a csípős és erős ízükről ismertek. A paprika csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyületnek köszönheti. A csípős paprikák fogyasztásának a kulináris élvezeteken túl számos jótékony hatása lehet a szervezetre, ideértve az anyagcsere fokozását és a verejtékezés serkentését. Egyes kutatások szerint a kapszaicin gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható. A csípős paprikák mértékletes fogyasztása hozzájárulhat az általános egészséghez.

  • Csípősség:

  • Súly: 80-100g

  • Méret: 19-21cm

  • Csomagolás: Hálózva, Fóliázva, Dobozban

  • Kiszerelések: 200g, 500g, 5kg, 10kg

Kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika az egyik legismertebb és legkedveltebb édes paprika fajta, amely élénk színeivel – piros, sárga, zöld és narancssárga változatban – nemcsak a tányért, hanem az étkezést is feldobja. Húsos termései lédúsak, ropogósak, és teljesen mentesek a csípősségtől, így gyermekek és érzékenyebb gyomrúak számára is ideális választás. Magas C-vitamin-, A-vitamin- és antioxidáns-tartalma hozzájárul az immunrendszer támogatásához, a sejtek védelméhez és a bőr egészségéhez. Frissen fogyasztva, salátában, grillezve vagy sütve is remekül megállja a helyét a modern konyhában.

  • Cukortartalom:

  • Súly: 200-250gr

  • Méret: 8–12cm

  • Csomagolás: Hálózva, Fóliázva, Dobozban

  • Kiszerelések: 1 kg, 5kg, 10kg

Palermo paprika

A Palermo paprika az édes paprikák prémium kategóriájába tartozik, különösen intenzív, gyümölcsös aromájáról és vékony, de lédús húsáról ismert. Hosszúkás, enyhén csavart alakja és élénkpiros színe különleges megjelenést kölcsönöz neki. Kiválóan alkalmas nyersen fogyasztva, például salátákban vagy szendvicsekben, de sütve és grillezve is kiemelkedő az íze, hiszen karamellizálódva még édesebb lesz. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma révén nemcsak finom, hanem egészséges is. Különleges ízvilága miatt a gasztronómiában is kedvelt alapanyag, különösen a mediterrán jellegű ételekben.

  • Cukortartalom:

  • Súly: 100-110g

  • Méret: 18–25cm

  • Csomagolás: Hálózva, Fóliázva, Dobozban

  • Kiszerelések: 1 kg, 5kg, 10kg